Importanța mentenanței

Niciun comentariu

Ca orice alt lucru construit și folosit, un website la rândul său necesită întreținere. În funcție de cât de mult și în ce fel este utilizat din punct de vedere al dezvoltării ulterioare, un website poate necesita intervenții din partea dezvoltatorului, uneori zilnice, alteori lunare sau la perioade mai lungi, de 6 luni sau chiar un 1 an.

De exemplu, un website simplu de prezentare, unde proprietarul nu mai intervine curând, decât poate atunci când dorește să schimbe design-ul sau să adauge pagini noi (a dezvoltat noi direcții ale afacerii și le vrea expuse și în internet), deci practic pagina de internet este doar de prezentare și nu implică modificări, un astfel de site poate necesita intervenții pentru anumite actualizări ale platformei pe care rulează o data la câteva luni sau chiar mai mult, costurile în acest caz pentru intervenția dezvoltatorului fiind de câteva zeci de euro strict pentru mentenanță, nu și pentru dezvoltare (aici este alt subiect).

În situația unui website care publică materiale noi sau adaugă produse în magazinul online zi de zi, intervenția din partea dezvoltatorului ar trebui să fie de cel puțin o dată pe lună, dacă nu chiar mai des. Eliminarea fișierelor temporare, optimizarea bazelor de date în continuă creștere sau schimbare, verificarea funcționării optime a modulelor ce compun respectivul website și menținerea performanței în parametri corespunzători sunt doar câteva lucruri de care trebuie ținut cont. Pentru acest caz costurile se ridică la câteva zeci de euro lunar și variază în funcție de numărul de intervenții periodice sau la solicitarea proprietarului website-ului.

Mai poate exista și cazul în care se creează un parteneriat între proprietarul unui website și dezvoltator unde există o persoană (sau mai multe) dedicată zilnic pentru intervenții, dezvoltare, SEO, verificări tehnice, instruirea echipei proprietarului, etc. În funcție de gradul de complexitate al fiecărui proiect se poate găsi soluția optimă care să mulțumească echitabil toate părțile implicate, dar un lucru este cert, mentenanța este necesară și strâns legată de specificul website-ului creat.

Pagini De Internet.

A fi sau a nu fi și online
Meniu

E-mail: office@paginideinternet.ro      Telefon: +40 728 959 444

Acest site utilizează cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteţi de acord cu utilizarea lor. Pentru mai multe informaţii puteţi consulta Politica de confidenţialitate a datelor personale. Vezi detalii
SUNT DE ACORD